fredag 1. mai 2009

Sommer!

I dag har vi hatt sommer, herlighet, for en fantastisk dag! Solen har varmet rikelig i hele dag, så nå har jeg fregner på nesa, leggene begynner å nærme seg lyyyyse rosa (om man legger godviljen til, stor fremgang fra blå-hvite!), og hendene har flekker av hvitmaling.

Posted by Picasa
Jeg hadde tenkt meg en tur til Vollen på Sjøstrand gartneri for å kjøpe meg noen fine pelargoniaer (der er visstnok utvalget godt), men terrassen var for fristende, og det ble en tur til Plantebørsen i Lier (som hadde åpent til kl 18). Jeg ble tipset om Plantebørsen i fjor, og der har de jammen et spennende utvalg! Jeg tok med meg kamera i dag, og knipset noen herlige bilder (mens jeg rødmet, synes det er ganske flaut å knipse her og der!).


Hva med en "levende" hest med jockey i hagen..? Buksbom kan friseres i alle mulige former, spennende!


Vi var også innom et nytt gartneri hvor de hadde rimelige planter og fantastiske hengende ampler. Jeg liker ikke de plastpottene på amplene, så jeg nøyde med med litt stemor og en pelargonia. Nå angrer jeg litt, jeg kunne jo bare potte dem om i en vanlig potte..?


Plantebørsen hadde blomstrende, vakre japanske prydkirsebærtrær. De er jo helt fantastiske, og jeg skal plante et i min neste hage (som forhåpentligvis blir stor, det er jo så mye fint jeg ønsker meg! :)

Fuksia, eller tåre, er en plante jeg har blitt veldig glad i. De kommer jo i så mange farger og varianter, og hver blomst er et lite kunstverk. Jeg tror også de kan overvintres, men det har jeg aldri prøvd selv. Tror også de er spiselige? Setter garantert en spiss på salaten, kaken eller isbitene!
Om jeg skal overvintre alle plantene mine, trenger de jo et hjem, og jeg ønsker meg SÅRT et victoriansk drivhus! Leila har et stort, fint et i Leila på landet, sukk, om bare jeg var like heldig..
Nå skal jeg sy litt på lappeteppet mitt og kose meg med fri.
Ha en fortsatt deilig helg!

1 kommentar:

Stina Ballerina sa...

Jeg knipset i vei på Plantasjen i går, folk tittet på meg også..haha.. ;-)