onsdag 6. mai 2009

Lappeteppeoppskrift : )

Da kommer en fremgangsmåte for vattert lappeteppe, sånn jeg gjør det.. NB: dette er en enkel fremgangsmåte jeg følger selv, ingen garantier for at den resulterer i perfekte tepper, hi hi! : )

Først finner jeg selvsagt frem stoffet jeg vil bruke, og klipper ruter i passende størrelse (det går bort litt til sømmonn, så rutene må være litt større enn man ser for seg i ferdig teppe).

Så syr jeg sammen to og to ruter langs den ene siden...
.. som jeg så syr sammen i remser i samme bredde (eller lengde) som jeg ønsker på teppet. Om man vil at rutene skal være helt like store og rett ovenfor hverandre, må man være nøyaktig underveis. Jeg synes ikke at gjør noe at det er litt ujevnt (og har ikke nok tålmodighet), og bryr meg derfor ikke om det.
Nå kan det være lurt å stryke remsene om man har tid og tålmodighet (jeg gjør ikke det). Deretter syr jeg remsene sammen.

Når teppet har blitt stort nok, stryker jeg teppet og klipper ut stoff til bakstykket i samme størrelse. Deretter legger jeg et lag platevatt mellom lappesiden og bakstykket, og syr det sammen langs kantene (med retten ut). Nå blir kantene stygge, og platevatten tyter ut. Ingen fare, dette dekkes av en kant rundt etterpå.

Så syr jeg noen sømmer på kryss og tvers for å holde delene sammen.

Så jevner jeg kantene og bretter rundt en kant i ønsket stoff (her har jeg valgt ulike stoff for kortsidene enn på langsidene) langs kantene og syr det godt fast.

Hipp hurra, ferdig teppe!


Håper noen har bruk for dette, og får lyst til å dra frem symaskinen! Bare si ifra om jeg kan hjelpe med noe. : )
Ha en deilig kveld, jeg har tatt helg, juhu!

5 kommentarer:

BROCANTE sa...

Gøy med lapper - jeg har sydd lappetepper i alle år og blir aldri lei. Bruker de både ute og inne - på hytter og i stua. En stygg stol får et lappeteppe over seg og blir stuas blikkfang med en gang. Koselig!

Stina Ballerina sa...

Hurra for supert innlegg! Du inspirerer virkelig til å gjøre et forsøk. Lappetepper er så koselige, og det er bloggen din også :-)

Ninas Drops sa...

Kjempe fint teppe..kult at du bare kjører på slik..synes resultatet ble toppers jeg=)
Drops=)

Dilldall-Nina sa...

Zink og lappeteppe. Det er gode sommereffekter det!

Jeg har kanskje ca. 80 pelargoniar med stort og smått. Kanskje 90? Jeg kjøpte noen hengepelargoniar i forrige uke, det er sant. Min første vinter med overvintring, men hvordan det skal gå til kommende vinter aner jeg ikke - jeg som ikke har kjeller. Mormors kjeller blir kanskje et alternativ til vinduskarmene.

Ja - et viktoriansk drivhus, det hadde vært himmelrike. Lykke til med stilkninger og planter ;)!

Rosa Hemmet sa...

hej! Men oj vilken fin filt det där blev, verkligen duktigt av dig att kunna sy så jämnt och fint, den ser verkligen välgjord ut!

Mysig blogg du har också! :)