onsdag 13. mai 2009

Fort gjort

Det nærmer deg 17. mai med stormskritt, og jammen er det en og annen ting man skulle ha gjort..! Her går det i rydding & vasking, frustrasjon over vannlekkasje på kjøkkenet, baking og matlaging. Det er jo koselig å gjøre i stand, og mannen har vært en helt og virkelig svingt seg med støvsuger og vaskekost, hura!

Jeg har glemt å vise de "harde" loppene fra helgens loppis. Det ble ikke så mye, men en engelsk blå/hvit tallerken, en engelsk nyyydelig liten fløtemugge (som det står Sadler under, lager ikke de belter..?) og et glass med noen franske gloser. Og hva ventet i postkassen i dag..? Jo, nummer to av Leilas Country Living. Jeg har bladd igjennom det, og ble ganske skuffet.. Pysseltipsene var "old news" og oppskriftene er få og kjent fra før. Men bladet matchet jo loppene mine da, og Leila er blennende vakker som alltid.. : )


Snille mamma kom med denne blomsterpotten her om dagen, og den passet fint til hengepelargoniaen.


I kveld har jeg sydd sammen det siste lappeteppet mitt, og det er ganske merket av at det gikk for i svingene, ha ha.. Jeg tenkte det skulle bli klart for deilig hagefeiring på 17. mai, men det er jo ikke lenger spådd strålende sol og sommervarme. Vi får se, jeg krysser fingrene for sooool!
Den superfine brikken på bordet, er en lappematte fra Indiska (ingen overraskelse kanskje, jeg må innrømme at kjeden er en av mine favoritter). Egentlig er den vel tiltenkt bruk på gulvet på baderom, men hos meg skal den få ligge på bordet. Ganske praktisk med antiskli-belegget på bordet også..?


Så var teppet klart, men jeg får nok fikse litt på det etterhvert, det kan jo bli litt vel mye sjarmerende (?) skjevheter og feil.. Planlegger å lage små tepper fremover, begynne å bruke knappenåler og kanskje droppe vatt. Det er jo så gøy, men også litt frustrerende til tider når man er en utålmodig, klønete nybegynner på symaskinen.


Urtene trives godt i potten sin, og brukes flittig på kjøkkenet.
Nå har jeg sukkerbrød og 1,5 kg kyllingkjøttboller klare for 17. mai, og nå skal jeg bla i kokebøker og planlegge tapas.
Ha en fin maikveld : )

4 kommentarer:

janne - kathrine sa...

Hei, hei.

Så koselig teppe du har laget deg. Delikate farger. Drømmer om et slikt et jeg også, så når jeg får tid skal jeg i alle fall prøve meg. Men frykter resulatet blir meeeget skjevt ;-)

Ønsker deg en fortsatt fin kveld!

hverdagsgodteri sa...

Så flink du er som er i full gang med 17 mai planlegging.:) Og lappeteppet ditt var jo ordentlig så fint. Kunne tenkt meg å prøve en dag jeg også. Men tolmodighet er ikke min beste side, så jeg holder foreløpig bare på med småprosjekter på maskin.;)

janne - kathrine sa...

Hei igjen.

Takker så mye. Skal ha inn min. 150 svar, så jeg fant ut at bloggen min jo kanskje kunne være et av flere steder å legge ut link på :-)

Hilsen Janne - Kathrine

Hulda sa...

Så herlig teppe du har sydd. Virkelig flotte farger du har satt sammen. Det bladet ser veldig bra ut. Har lyst på et. :) Kanskje jeg finner det hos narvesen.