lørdag 18. april 2009

Hovedstadsutflukt

I dag har vi vært i Oslo og hentet mitt siste impulskjøp.. Grøss og gru, hadde det vært en ide å ta et par mål i stua før hissig budgivning eller kanskje planlegge transportetappen hjem ørlite grann..? Nja, ikke denne jenta, her går det unna..!
Vel fremme i showroomet til Lauritz.com slo det meg hvor stort skapet egentlig var, men det var mye finere "live" enn forventet, heldigvis.


Skapet manglet nøkkel, og alle skapdørene var låst.. Etter et dypdykk i stedets nøkkelsamling, fant vi et par som passet sånn passe. Deretter var det demontering av glassdør med en drill uten strøm, før vågestykket med å lempe kolossen opp på takgrinden på bilen. Jeg hadde håpet å få den inn i stasjonsvognen, ha ha, fat chance! Phu, vi kom oss trygt hjem, bulket bare bilen litt da vi løftet skapet ned fra taket, og siden målet på nettet var litt feil, passer det der jeg hadde tenkt allikevel..
Forbannet meg selv underveis, impulskontroll bør stå på agendaen min fremover!


Jeg har studert på Grünerløkka i 4 år, men siden da, har jeg vært lite i Oslo generelt. Vi bor på landet, men kjøreturen til hovedstaden tar overkommelige 20 minutter. Allikevel går det laaang tid mellom hver Oslotur, merkelig nok. Det er jo så mange koselige steder og fine butikker! Jeg var innom Purpur (som hadde 2 årsdag og bakgårdssalg). Nydelig butikk, men hadde ikke trodd den skulle være så liten. I tillegg var jo ingenting priset, og det er en ting jeg ikke liker, jeg hater å måtte spørre for hver ting man kunne tenke seg. Ingenting i handlekurven derfra desverre.
Deretter var vi en tur på Granit, hvor de ønsker hunder VELKOMMEN! Veldig facinerende, og jeg lurer på hvordan det fungerer i praksis. Jeg fant ingenting der heller, og savnet litt farger der. Sist var vi innom Day Dreams & Pearls som er en nydelig butikk! Der hadde jeg håpet å møte Zuzanna, butikkens innehaver, men hun var ikke på plass akkurat da. Vi hadde planlagt å gå tilbake og hilse på søte Zuzanna, men vi brukte opp tiden på nøkkel-leting, dørdemontering og utmattende skapsjonglering..

Så jeg fikk ikke kjøpt noe som helst, men planlegger en tur snart igjen, og da...!


Vel hjemme var vi både svette og sultne, så da disket jeg opp med min nye favoritt; tunfiskrøre med pepperrot på ferskt surdeigsbrød.
Jeg har ingen eksakt oppskrift, men anbefaler kombinasjonen av: tunfisk på boks (i olje er min favoritt), litt kesam, en god del pepperrot på tube, rødløk/vårløk/gressløk, timian, salt, pepper og sitronsaft. Og litt grønn pynt, veldig godt og må vel klassifiseres som sunt.

Phu, dette ble mange ord i min skala, men dette var altså dagen i dag. Var forresten også innom lagersalget på Kadettangen, ganske godt utvalg.

I morgen settes kursen mot Son og åpning av hytta, gleder meg til det.

Ha en fortsatt deilig helg! : )

6 kommentarer:

Hege - BOLIGglede sa...

Fint skap! Og det smørbredet så riktig godt ut:)Mmm..

Ingunn sa...

Så fint skap. Håper du blir fornøyd. Og tunfisk oppskriften din må prøves.

Hilsen ingunn

Minmill sa...

Så morsom historie om innkjøp av skap. Men jeg skjønner jo godt hvorfor du kjøpte det, det er jo flott. Hvis skapet hadde vært mitt ville jeg malt det hvitt....

Anonym sa...

Må bare rose deg for en fantastisk blogg! Driver å kjøper hus for øyeblikket og gleder meg til å sette igang med oppussing og innredning.Siden din har virkelig vært til stor inspirasjon og det er en fryd å lese hvert nye innlegg.Misunnelig som bare pokker på det skapet! Gleder meg til å følge deg videre.

Hilsen Kristine

Bella sa...

Takk for søte kommentarer. Er veldig fornøyd med skapet (der det står i garasjen).. Er i gang med vasking, for det synes jeg er ganske viktig når det er gammelt og brukt.
Vanligvis blir gamle møbler hvite hos meg, men dette skal faktisk få være som det er, men kanskje litt lys tapet midt på, hvor glassdøren er. Time will show, må bare få ånden over meg og flytte sjenken som allerede står der (til en ukjent ny plass)og bære inn kolossen.. :)

Tusen takk spesielt til Kristin, veldig motiverende med kommentar. Og så spennende med boligkjøp!! Jeg tråler Finn hver dag etter nye boliger og drømmer meg bort..

:) Bella

lillepooh sa...

Lumpent å snappe skapet fra meg mens jeg hadde forelesning...! La inn bud på detta jeg og... Hehe...