lørdag 31. januar 2009

Pink light district..

Salg på Christiania Belysning resulterte i lamper til stuen; lampeføttene var nedsatt fra 1500 kr til 100 kr og jeg fant et par skjermer som passet også (til 50 kr).. Disse supermaskuline skjermene (kremt!) har en stor egenskap; lyset blir utolig varmt og koselig. Vi får se hvor lenge de får være i stuen, mannen har ikke nedlagt veto enda (han er jammen en tålmodig sjel).


Falt veldig for disse tulipanane hos Frukt & grønt paradiset i Asker. Der har de alltid fine, billige blomster, supre grønnsaker og frukt, stort utvalg av krydder og andre spennende og eksotiske varer.


Bilde fra dagens frokost, "noen" hadde glemt å kjøpe brød, så i dag ble det omelett og grove pølsebrød, ha ha!


Nytt hobbyprosjekt; jeg MÅ ha denne puten fra RICE!! Jeg har ikke funnet den i butikken enda, så i mellomtiden lager jeg en egen variant. Jeg fant oppsrift på Yo-yo i Tildas jul og på Heather Baileys blogg.


Mine skjeve og ujevne yo-yo'er..




Og her er søte Bella i kurven sin med en lekeblomst hun fikk fra London (som holdt et halvt minutt, alt skal ødelegges!).




ØNSKER DEG EN DEILIG HELG!

torsdag 29. januar 2009

Ukens skatter

Denne uken startet fantastisk med søt pakke fra Kaspara. Hun lager de søteste skjerf og sjarmerende hjerter.

Jeg falt helt for dette lilla skjerfet med hekleri, og som overraskelse kom dette hjertet med brodert rose, utrolig fint!! Hjertet har fått hedersplass på kjøkkenet, og jeg må kikke på det hver gang jeg går forbi.
Tusen takk, Kaspara, jeg er utrolig fornøyd med handelen! : )
En tur i Gjenbruksbutikken resulterte fem rosa, bittesmå Figgjo kopper, så søte! Mannen var med i butikken og tilbød seg å holde koppene mens jeg kikket videre "Gjerne, men ikke mist dem da" sa jeg.. Ti sekunder etterpå skvatt jeg av en grusom lyd, joda der lå det en liten rosa kopp på gulvet, ha ha ha! (Jeg lo så snart jeg fikk konstantert at koppen på mirakuløst vis var like hel..! ).


Denne hjerteskålen med lokk fra Le Creuset måtte bli med hjem fra Traktøren, det er jo snart Valentine's!


Og oj, noe veldig spennende; Leila Lindholm kommer med magasin; Leilas Country Living! Hipp hurra! det skal omhandle vintage, innredning, matoppskrifter og hage, jeg kan nesten ikke vente til mars, da kommer første nummer.
Jeg kommer nok til å legge inn et innlegg i ny og ne, jeg klarer nok ikke vende meg av med blogging så fort.. : )
Ha en deilig tordag, snart er det helg!

onsdag 21. januar 2009

For 2 år siden...

.. ventet vi i spenning på Bella og jeg laget mitt første innlegg på min første blogg.



Nå føler jeg meg egentlig ganske ferdig med bloggingen, men jeg skal kjenne litt mer på det, og komme tilbake om jeg føler for det, vi får se. : ) Jeg kommer til å følge noen herlige blogger videre, men ganske anonymt, jeg er ikke så god på kommentarer.

Takk for følget så langt! : )

mandag 19. januar 2009

Mandag

Dette har vært en deilig mandag! Først startet dagen med mye mindre kaos og trafikk på veiene enn forventet (bare en trailer og et par biler i grøftekantene på vei til jobb, forventet totalt kaos), deretter gratis boller og kakao i resepsjonen på jobben (har aldri skjedd før, deilig overraskelse), løsning på problem på jobben, gode familienyheter og deretter koselig ettermiddag/kveld med venninne på Sandvika Storsenter etter jobb, herlig!

Fikk kjøpt fine øredobber til -70% på Mestergull, søt topp på Mols til 50 kr og masse fine saker på Panduro til -70% (løp og kjøp)!

Stolen ser veldig skjev ut, men det er det nok heller fotografen som er.. Liker så godt alle fargene på disse stoffene, så de får ligge litt her i stuen.

Kom hjem for litt siden, og husene i gaten er omkranset av høye, kritthvite brøytekanter, så vakkert!
Deilig dag, nå skal jeg snart krype til køys og forberede med på en like herlig tirsdag!

lørdag 17. januar 2009

Ukens kupp

I dag kom endelig de to Leila Lindholm dvd'ene jeg bestilte rett over nyttår, VELDIG glad da jeg så pakken i postkassen. : )
Har vært på en liten handletur i dag, og gjorde noen fine kupp;

Sateng sengesett fra Hemtex til 149 kr.
Lilla skjærefjøler til -70% på Åhlens, ny saks og synål til festing av farmorruter, vårlige topper fra Vero Moda (elsker den blå med rosetter rundt halsen) og adventsstake til mamma til 20 kr på Åhlens.
Det rosa fatet med stett sto på ønskelisten til jul, men mannen fant det ikke. I dag fant vi ett, og da fikk jeg det, snill mann! Perlemorsskåler til kr 10 og bronsefat til 65, begge fra Bolia. Julepynt fra Åhlens til kr 5 pr stykk (kan ikke huske at det pleier å være noe særlig fint igjen av julepynt hos Åhlens over nyttår, har salget gått tregere i år?).

Og vårlige primula (passer fint til nysnøen ute, he he he), disse planter jeg ut når våren kommer.

Nå har jeg sett Leilas jul (litt dårlig timing) og der var det mye god inspirasjon! Gleder meg veldig til Leila bakar, men lurer på om jeg skal spare den litt.. Jeg fester hekleruter, men Bella er veldig i veien, så snart jeg tar frem teppet kommer hun og legger seg på det!
I morgen skal vi se Max Manus med farmor, vi så den på torsdag også, veldig bra. Jeg gråt, og lurer veldig på hvordan farmor kommer til å oppleve filmen, hun har tross alt mange minner fra krigen.
Ha en deilig helg, her hever bolledeigen og stuen er ryddet, deilig!

fredag 16. januar 2009

Heklehelvete

Jeg har en pose "dårlig samvittighet" stående på loftet.. Nærmere bestemt er dette en stor mengde bestemorruter (oldemorruter, moromorruter, kjært barn har mange navn), eller farmorruter som jeg kaller det. For det var tross alt farmoren min som lærte meg disse, for ca to år siden.. Vi heklet sammen da hun var syk, til begges store glede. Etterhvert ble det mange ruter og jeg begynte å montere og feste tråder, og det er gørr (synes jeg)!

Mitt påbegynte teppe, i tradisjonell stil. Vi fant to helklede tepper hos farmor, de hadde blitt laget av diverse garnrester, et herlig sammensurium av farger!

Jeg har flere ganger gått i gang med friskt mot, men da jeg sist gang oppdaget at et par av de monterte rutene hadde begynt å rakne (GRØSS!), raknet det for meg også.. Opp på loftet; ute av syne, ute av sinn.. Inntil alle disse lekre heklebildene dukker opp i tide og utide på søte blogger rundt om. I går lette jeg faktisk etter den fryktede posen med heklehelvete; jeg må komme i gang igjen.. Jeg fant i hvertfall et påbegynt putetrekk, så nå har jeg fortsatt på det, og etterpå skal jeg smyge meg opp på loftet med Magliten og finne mine heklede herligheter, for det er jo det det er, herligheter, ikke helvete! : )

Se på disse fantastiske hekleriene;

Vakkert fra Moonstiches

Nydelige disse også, fra Molly Severston

Og nydelige farger fra Aprilgem


God helg!

onsdag 14. januar 2009

Glade puter

I dag kom jeg meg litt tidlig hjem fra jobben, slengte av meg jakken og fortet meg frem med de nysydde lappeputene! Ikke et sekund å miste med nogenlunde dagslys..

Hmm, har litt julekaker igjen, skjønt, nå heter det småkaker..! : )
Pute nr. 1 med stoffer fra Stoff & Stil, Ikea, Panduro og en avlagt sommertopp (og da føler jeg meg flink og miljøvennlig).
Amaryllisene mine er på topp nå (litt sent?), denne er i gang med blomstring nummer to.
Pute nr. 2 fikk ikke bare lapper, men også en gjeng flamingoer.. He he, ble kanskje litt mye, men moro å få brukt litt av stoffer som har ligget lenge.
Mine Ittala Mari skåler bruker jeg stort sett til lys og blomster, og godteri såklart!
Idag har jeg laget et lass hjemmelagde vårruller (etter massiv lobbyvirksomhet fra lillebror) og i går laget jeg masse bolognese, så nå er fryseren full, og jeg er klar for sofaen!
Har også rukket en halvtime på Sandvika Storsenter (hadde så lyst til å ta en liten titt på Søstrene Grenes); endte opp med et desilitermål, en liten rotkniv og kakepynt (bombe..), ha ha ha!
God kveld! : )

mandag 12. januar 2009

Collage

Hmm, endelig fikk jeg lastet opp bilder! Fikk lagt til litt detaljer på profilen min i mellomtiden. Føler at man utleverer seg ganske mye med blogg, og det er ikke mange som vet at jeg har en. Jeg har snakket med noen venninner om det, men ikke gitt dem adressen, synes det er ganske flaut at kjente skal lese det jeg skriver her. Ganske rart egentlig, er jo ikke akkurat så drøye ting jeg skriver om; blonder og blomster burde ikke sjokkere noen.. : )

Nok om det, over til artige saker! Jeg har kommet i gang med litt kreativt, og på lørdag (mens jeg laget middag, fort gjort med andre ord) laget jeg en liten collage. Den runde rammen er etter mormor (savner deg!), papiret i bakgrunnen er fra Indiska, planteillustrasjonen er fra Norges Planter (som jeg lette etter på maaange loppis), et par britiske frimerker og sølvpapir fra en sjokolade..
Boken som endelig ble min! Nå er jeg så glad i den, at jeg nesten ikke orker å klippe i den.. Jeg må allikevel gjøre det for illustrasjonene kan bli vakker veggpryd.

Jeg vet jammen ikke hvor jeg skal henge dette, og jeg vet ikke om det er helt "meg" heller.. Jeg er så syk etter et nytt (gammelt) hus at jeg har mistet litt piffen med å gjøre i stand her hjemme.. Vi får se hva året bringer!

Nydelig side som kommer til å gjøre seg på hytteveggen..


Og tilslutt en opprydning i kakepynten (etter påfyllet fra Sverige i går).. Her er det klart for baking!

søndag 11. januar 2009

Lappelykke

I går startet jeg med friskt mot på et nytt lappeteppe. Det vil si, først måtte vi lete etter symaskinledningen som hadde gjemt seg i garderobeskapet (stressrydding før jul..?), tok bare en drøy time, arg...

Etter noen ruter bestemte jeg meg for å lage et lappeputetrekk i steden, det går myyye fortere! : ) Puten ble ferdig litt over midnatt, og her er et utvalg av lappene (farger må det være!).

I dag har vi vært i Sverige og handlet litt klær og (mye) mat, så nå er fryseren full. Det sparer meg for mange slitne turer i matbutikken etter jobb, jeg HATER å finne på middagsmeny og handle mat når jeg er sulten og sliten. Jeg rakk derfor ikke å ta bilden av min fargerike pute, det kommer senere i uken!


Om ikke gresset er grønt ute enda, er i hvertfall denne lykten det! Toppen fra Indiska ble med hjem fra Sverige, veldig søt synes jeg. En annen ting jeg kjøpte endel av i Sverige var kakepynt.. Jeg har vel på en måte startet en samling, og fryder meg hver gang jeg finner en ny variant! : )

Nå skal jeg sjekke ut et par nye (for meg) blogger, og kose meg med inspirerende bilder. Og kanskje sy noen flere ruter (som kanskje blir et teppe, eller et putetrekk..?).

Ha en fortsatt god søndag!

lørdag 10. januar 2009

Kupp!

Jeg var på Indiska på torsdag for å kjøpe noen søte, vårlige topper jeg hadde sett på nettet. Desverre hadde ikke nyhetene kommet inn enda, men jeg endte opp med et lass allikevel, til den nette sum av 150 kr! Jeg liker salg... : )

Jeg kjøpte fire pakker med julekulebordkortholdere (5 kr/pakken, skal gi svigers to pakker), en kjempe søt tekanne (35 kr, som matcher tekrus jeg har fra før), et langt kjede og:

... denne rullen med håndlaget papir skulle jeg kjøpt flere av! Saribåndene passer kjempe fint til (alle til 5kr/stk).

.... og en avlang pute til 50 kr med pomponger i hjørnene.

Og her er min "rødmende brud" (navnet på amaryllissorten) som er så rosa og fin!

Dette store teppet kjøpte jeg i London før jul på Primark (BILLIGkjede), til ca 160 kr.. Den ene siden har forskjellige søte stoffer, baksiden er rosa med hvite prikker.

Nå skal jeg klippe litt til mitt nye lappeteppeprosjekt og lage frokost.
NYT HELGEN! : )

fredag 9. januar 2009

Endelig fredag

Endelig fredag, min favorittdag! Jeg er utslitt etter denne uken, så nå ser jeg frem til en rolig kveld i sofakroken med god mat, tv og en hel helg fremfor meg!

Etterpå skal jeg finne frem noen SPREKE stoffer kjøpt på Stoff & Stil i høst, har planer om et nytt lappeteppe (som jeg egentlig lovet meg selv aldri å starte på igjen). Gleder meg til å klippe!

God helg, her er lysene tent og skuldrene senket.

tirsdag 6. januar 2009

FARGER

Sukk, jeg er UTSULTET på farger!! Heldigvis er en av amaryllisene mine i den spede begynnelse av blomstring og den er ROSA (min favoritt!!).
Blushing bride er det treffende navnet på denne varianten, sukkersøt! (skal knipse et bilde av den i dagslys til helgen)


Ellers har det vært ganske hardt å begynne på jobben igjen, spesielt når det var så mye å henge fingrene i, at det har blitt overtid begge dager.. Jobben min er super, så jeg skal ikke klage, men man merker at man har lagt seg til et annet tempo i ferien.


Jeg ønsker meg disse søte sakene fra RICE.. Tror Leilia Lindholm bruker noen av disse ildfasteformene, og jeg synes de er fantastiske!







søndag 4. januar 2009

Siste sjanse..

.. til å nyte juleferien nå! Gleder meg ikke til å begynne på jobb igjen, men det går seg nok fort til igjen. Tipper det blir en trøtt dag i morgen, nå pleier vi å legge oss 2-3, og da passer det dårlig å stå opp før 7.

I går hadde vi en koselig nyttårsmiddag med 8 pers til kalkun, vi er heldige som har familiene våre så nærme.


I dag har vi gått rundt og på (isen) Semsvannet. Bella var i ekstase! Hurra, masse å snuse på og hunder og mennesker å hilse på, yeeees! : ) Ganske kaldt da, så jakken hennes måtte på. Hun er jo en lang dachs, så vanlige hundejakker blir veldig korte, jeg tror jeg får kjøpe noen par med leggevarmere (back to the 80's), så kan hun ha en leggevarmer trukket rundt magen.
Jeg vet ikke helt hva bildet under egentlig ser ut som, men det er Bella som koser seg med å rulle seg i snøen på isen, deilig! Noe har skjedd nå som hun har fylt to år, hun har blitt ganske lydig!! Vi hadde henne løs på isen og selv to fristende labradorer kunne ikke få henne til å stikke av, hurra, vi er i sjokk! : )


Nyt søndagen, og ha en fin uke på jobb!