søndag 5. juli 2009

Bruktfunn og helgeferie

I går hadde vi et realt væromslag; en halvtime etter en forfriskende dukkert etter jobb var det tid for bulder, brak og masse regn. Regnet kom som bestilt til en tørr hage, og i morges var været nydelig igjen, vi er jammen heldige!

Det kom en god del vann på kort tid i går, og det trengtes. Med mye sol gror det fort, og i dag oppdaget jeg herlige overraskelser i hagen.


De første rosene har sprunget ut, og det lukter nydelig! Det er så spennende å plante nytt, glemme det over vinteren, og få seg herlige overraskelser året etter.


I dag ble det en tur i to gjenbruksbutikker, og jeg fant jo litt. I de to butikkene selges lite stoff, så jeg må på jakt etter retrosengetøy til lappeteppene på loppis til høsten, eller kanskje jeg kan tigge hos svigers og besteforeldre..?
Bordet skal males og bli nattbord på hytta, har "spart" pusse- og malejobben til en regnværsdag, og det kan nok bli allerede i morgen. Jeg gleder meg ikke, men det er jo gøy å se resultatet.


Jeg kjøpte en brodert gardin, litt metervare med bladmønster, en blomstrete brikke, to dalahester og en rusten veggstake.Etter handlerunden var det tid for et bad i bassenget med litt frukt og bær, det er sommer! Med siste Kamille og radioen i bakgrunnen blir det ikke stort bedre, og det kjennes helt greit at ferien er to uker frem når helgene er så deilige.I fjor sådde jeg noen revebjellefrø, og det ble bare noen små, grønne planter. I år strekker de hals og blomstrer yndig, og jeg oppdager nye hver dag, hurra! Vi har en stygg skråning ned mot hagen vår, og der håper jeg å kunne få en søt blomstereng, i steden for ugressengen som er der nå.Jeg lurer på om naboene har fått med seg at vi har blitt i overkant ivrige med badingen, det ser nok litt rart ut med to voksne som sitter i et oppblåsbart basseng på terrassen hele dagen, he he.. Det får ikke hjelpe, for det er så godt å få avkjølt seg.
Varmen påvirker døgnrytmen min også, jeg står opp sånn passe tidlig (før 10, sikker kjempesent for dere med barn, hi hi), og har en siesta på ettermiddagen, veldig behagelig.Jeg har plantet ut noen potteroser for et par år siden, og de blomstrer flittig i bedet. Fra i morgen er det meldt regn og kaldere her, så da får jeg plukke med meg blomstene inn og nyte dem der, mens jeg pusser og maler det nye bordet.
God natt!

1 kommentar:

Glede sa...

Flere som nyter sommeren ser jeg! Så flott den rosen var.. Så heldig dere er som har hage. :)