lørdag 26. mars 2011

Sukkerfri & søt

Pakker i posten er alltid gøy og i dag har jeg hentet både tapetprøver og kokebok. Tapetene skal brukes til kort og settekasser, og ble bestilt etter anbefaling fra Stina ballerina og sukkertøy for øyet. Prøvene var rimelige og kom veldig raskt, og nå prøver jeg å motivere meg for å ta fatt på en ny settekasse. Jeg tror jeg har kommet til settekasse nr 19 eller 20, så det har blitt endel pirkemaling og tapetlim i det siste. Alle settekassene har fått nye hjem, selvom jeg nesten alltid tenker at "DENNE må jeg beholde" når settekassen endelig er ferdig etter mange timer med pirkearbeid.

Jeg har som nevnt lagt om kostholdet for noen uker siden, og har kuttet karbohydratinntaket. Brød er ikke noe savn for meg, salat eller selvbakt knekkebrød (etter dr Hexebergs oppskrift) er etter min smak bedre, men jeg savner jo å bake, potetgull og fredags- og lørdagssjokolade.. Nå har jeg fått en kjempe fin bakebok av Annika Rogneby som jeg gleder meg til å prøve ut. Jeg har prøvd meg frem selv, og laget sukker- og melfri ostekake, bounty, kokosmuffins og nøttekake, så bakingen trenger jeg på ingen måte å legge på hylla med det nye kostholdet.
I går laget jeg en nøtte- og sesamfrøkake som jeg har brukt til å lage små punsjeboller (ok, punsjeklatter, hadde ikke tid til å la de stivne i kjøleskapet) i dag. Malte nøtter og fiberblandinger fra helsekosten erstatter mel, og sukrin erstatter sukker og resten er opp til fantasien.
Det nye kostholdet fungerer så fint, jeg føler meg bedre med jevnt blodsukker og fornøyd mage, og har snart gått ned 5 kg. Poteter, ris og pasta er erstattet med grønnsaker og grønnsakspureer, skjokolade er erstattet med Atkinsbarer og 86% sjokolade og potetgull erstattes med bacongull (som ikke er så godt, så potetgull savner jeg litt). Man trenger på ingen måte å sulte seg og jeg spiser god mat og føler meg mye bedre. Ikke verst?
Nå skal jeg sette meg litt i solveggen før jeg skal ut og spise middag med fine venninner i kveld, fortsatt god helg!

5 kommentarer:

Rosa sa...

Jeg er imponert over de som klarer å legge om kostholdet så mye som deg! Det er nok da man skjønner at mat er mye kos og følelser også, tenker jeg.
Det er jo helt supert at du føler deg bedre allerede, og ikke minst fortsatt kan kose deg med baking:-)
Flink, er du!

Håper du får en superfin venninnekveld, kos deg!

Klem, Rosa

Mie sa...

Søte tapeter du har fått deg, og så flink du er som har klart å legge om kostholdet. Har tenkt endel på det selv men kommer liksom aldri i gang :/ jaja, en vakker dag ;) *♥*

Janne sa...

Flink du er!
Smykket ble forresten kjempestilig:)

Klem, Janne

Kiiromi sa...

Härliga bilder och jag blir lite peppad att byta kost.

/Mia :)

Camilla sa...

Så flink du er... Skulle gjerne hatt din viljestyrke *sukke* Tør nesten ikke si hvor mye sjokolade jeg har spist idag. haha Meeen, det er jo grenser for hvor lenge jeg kan skylde på at det bare er babymagen som ikke er helt borte enda. *fniiis*