onsdag 7. oktober 2009

Inspirasjon & epler

I dag var det duket for sesongens første juleblad; KK julen. Jeg synes at KKs juleblad pleier å være bra, men i år var det litt middels. Ingen ideer som jeg bare MÅ prøve meg på, så tror jeg skal finne frem foregående års juleblader (som selvsagt er trygt forvart på det overfylte-katastrofeområdet/hobbyrommet).

Jeg venter også på Rie Elise Larsens bok Julefryd, den ser jo fin ut, og jeg håper på inspirasjon til julefeiring uten det tradisjonelle røde med nisser, som jeg ikke synes passer helt hos meg.

Foto: www.rieeliselarsen.dk

Ellers er julen på vei inn i butikkene, og det er jo tidlig, men litt koselig også. Ikea hadde fått inn noen trauste julesaker i rødt og hvitt (helt ufarlige for lommeboken min). Jeg er spent på fortsettelsen, i fjor var det mye merklige mønster og farger som ikke ga meg juleassosiasjoner i det hele tatt, men vi får se hva de har å by på i år. Og julen 2009 bør bli bra; i fjor ble hele familien totalt utslått av kraftig influensa, så vi har litt å ta igjen.

Foto: Ikea
Min IKEA-utflukt var ikke bare et påskudd for å slippe å lage middag, jeg var nemlig i akutt mangel av oppbevaring. Her har høsten ført med seg endel jobb i form av epler. Store mengder epler innleveres av min gode pappa, eplemos kokes og emballeres, før ferdig produkt distribueres til familie og venner (med instruks om å bestille mer så snart lageret deres er tømt). Eplekokingen er koselig, men nå som tre fulle bæreposer skal kokes, blir det muligens eplemos til alle måltider fremover.. Jeg har tatt eplegalskapen et hakk videre, og fryser ned skrell og kjernehus i biter; dette skal bli godbiter til rådyrene når vinteren kommer (hjelp, litt flau over det der altså, det er jo kanskje litt merkelig å gjøre?).
Til helgen er det duket for loppejakt, hurra!

5 kommentarer:

Merete sa...

Julen ja. Der er jeg ikke helt enda mentalt. Men det er koselig å begynne med tanker rundt gaver som skal lages og pyntingen. Vi er ganske utradisjonelle på det punktet også. Jeg synes nisser er mer skumle enn koselige. Vi pynter heller med mye lys, kuler i brunt og lilla og heller hjemmelaget pynt.

Så koselig at du tenker på rådyrene også, synes det var skjønt av deg jeg. Ellers er det jo helt herlig å ha skapene fulle av eplemos.

God helg!

Janne sa...

Rådyrene blir sikkert super-happy for din omtanke:) Snilt gjort!
PS: Hvor har du fått kjøpt juleboken? Har ikke funnet den på nett jeg...
Klem, Janne

Janne sa...

Aaaahhh...typisk!!! Utsolgt nå da vet du, det er min flaks det... Men nå har jeg lagt den til "overvåking" så da skal jeg være klar til å bestille den når den kommer!!! Takk for tipset, og ha en fin kveld!
Klem, J

Blandet loft sa...

Jaa, jeg har nesten begynt å få julestemning allerede jeg, kanskje litt tidlig..!?
Jeg skal prøve å skaffe meg julefryd jeg også, vil gjerne ha en jul uten rødt :-)
Forresten så er det en utfordring til deg på bloggen min om du vil ta den :-)

Ylva sa...

Hej, hittade just hit. Vilka fina bilder!! Jag har just surfat rätt på boken Julefryd och hittat till Rie Erike Larsens hemsida. Tack för tipset, precis i min smak!!!!
Hälsningar
Ylva