torsdag 30. desember 2010

Krystallstatus

Snøkrystaller av melis er ingen spøk, og en real utfordring for en utålmodig hobbybaker som meg. Utrolig irriterende og mislykket, men jeg gir ikke opp! Nytt forsøk er i gang, denne gangen litt klokere?

Om andre vil prøve er oppskriften eggehvite, litt sitron og masse melis, samt konditorfarge om du vil. Jeg brukte sprøytepose kjøpt i matbutikken (første gang jeg har sett det med engangs tykke plastposer), og vanlig sukker for litt ekstra glitter.

Jeg erfarte at de trenger mer enn en natts tørking, det er dumt å være utålmodig og prøve å flytte på de (de brekker selvfølgelig), det er muligens lurest å drysse et tynt lag med sukker på bakepapir og legge dem på, i motsetning til i en sukkerhaug på en tallerken. Nå prøver jeg å tørke dem på lav varme (50 grader?) i stekeovnen, med døren på gløtt.



Stor lykke da jeg fant disse posene, endelig!

Jeg krysser fingrene for bedre hell denne gangen, det gjenstår å se.. ; )

2 kommentarer:

Veronika Mikkelborg sa...

Like tålmodig m bakingen som meg- spent på go nr. 2 krysse fingrene for suksess:)

Veronika

Marie sa...

Det ser jo veldig bra ut :) Masse lykke til! Selv driver jeg å forbereder nyttårsbordet...