onsdag 9. juni 2010

Verdens beste mamma

Verdens beste mamma er søt, jålete, litt beskjeden, omsorgsfull, pen, liten, snill, morsom og hun er alkoholiker.. Jeg har gått noen runder med meg hvorvidt dette er "bloggestoff", men det er en viktig del av min hverdag, og mange andres, og absolutt ikke noe som skal ties ihjel.
Det siste året har vært krevende, men endelig er jeg fylt med håp og tro på en positiv og glad fremtid igjen. Mamma har vært på behandling på Vangseter, og broren min og jeg deltok på familieuke i forrige uke. Vi reiste med en klump i halsen og nerver i høyspenn, og reiste derfra med senkede skuldre, vennskap for livet, et nytt syn på oss selv, en stor respekt for andre menneskers skjebne og hjertet fylt med kjærlighet. En fantastisk erfaring rett og slett.


Det har ikke vært mye fokus på huslige sysler i det siste, men jeg har knipset litt bilder av noen av hjertene og de fine ordene som gleder oss her i huset. Jeg har stor tro på at vi blir ubevisst påvirket av ting, farger og ord i omgivelsene våre, så jeg fyller opp med hjerter og LOVE!

Livet er fantastisk, men ikke alltid like rosenrødt. Jeg skal nå fokusere på å ta ansvar for mitt eget liv og effektene dette har hatt på meg. At mamma er seg selv igjen og stråler som aldri før er helt utrolig, og det er så godt å kjenne hvor glad man er i hverandre.
Om du har levd med en rusavhengig eller vokst opp med en, kan jeg anbefale Al-Anon, for samtaler med andre i samme situasjon og hjelp til å sette situasjonen i perspektiv og hjelpe deg med å endre fokus.

10 kommentarer:

viviann sa...

So flott at du kan sei det ut aapent.. Trur det er veldig, veldig mange i samme situasjon. Eller som kjenner noen i samme situasjon. Eg har sjolv ei mor som maa drikka alkohol kvar dag.. Har vore ganske slitsomt, men eg har vokst opp med faren min sidan eg var rundt om 12, so takk og lov for det.. Ynskjer deg, bror og mor alt godt og lykke til. Veldig fin blogg du har. Ein klem fra Viviann

Har en drøm... sa...

For et flott innlegg om din kjære Mamma, som jeg forstår du er veldig glad i ♥ Er nok mange i samme situasjon, og kan tenke meg at det ikke er enkelt! Godt og høre at din mamma har fått hjelp nå, god hjelp!

Ønsker dere alle lykke til ♥

Klem Line

Mari sa...

Nå var du virkelig tøff! Det koster litt å by så mye på seg selv, men det er SÅ viktig for SÅ mange å høre at det er flere i samme båt! Flott av deg :) klem fra MAri

g u r o sa...

Bloggen er ikkje interessant om ein sutrar, men den blir veldig interessant om ein deler tankar og erfaringar! Heldigvis kan ein også dele det som ikkje er heilt enkelt, og eg er så glad for at du er så open!

Dette var eit nydeleg innlegg (som alltid hos deg!), og det er godt å ha fokus på framtida, samholdet og kjærleiken!

Ta vare på kvarandre, og ha gode dagar!
Klem

Marianne sa...

Ah, nå ble jeg rørt.
Så godt du skriver om mamman din. Og for andre enn meg vil jeg tro at dette innlegget er mer enn "bare" rørende og godt, for noen vil dette faktisk være viktig å lese.
Der gjør meg takknemlig for de forholdene jeg selv har, men samtidig full av respekt for den fine familien din.
Du og bror virker som et superteam!

snakkemunn sa...

Modigt innlegg kjære deg. :))

En kopp med te sa...

Nydelig og rørende innlegg! Ønsker dere lykke til videre :)

Anonym sa...

Så flott at dere har det bra nå! godt å høre at hun (dere) har fått hjelp.. og kjempefint at du er så åpen om dette.. det skal ikke være tabu å ha et slikt problem synes jeg.. akkurat som psykiske lidelser så kan alle mennesker rammes, er kjempefine, ressurssterke mennesker som rammes..
jeg har jobbet en sommer for noen år siden på et behandlingssenter for rusavhehgige.. og alle jeg traff på der var så utrolig herlige, flotte mennesker!
Stå på videre, og fortsett å ta vare på hverandre, dere gjør en kjempegod jobb!
stor klem fra meg!

En støvel og en sko sa...

Så modig og flott du er. Kan ikke si annet enn at din mamma er heldig som har en datter som deg. Kjempefint innlegg om et tema som ofte er tabu, og er sikker på at det har hjelpt mange.
Stor klem til deg, fra Sølvi

Den gode feen sa...

Hei hei, eg kommenterer på dette innlegget sjølv om eg også har lyst til å skryte av alle dei fantastiske varpa dine over her.

Eg syns dette innlegget ditt var så utruleg flott. Kjærleiken gjennomsyrer innlegget. Så utruleg flott at du er åpen om det. Er sikker på at det sit mange som les dette og drar eit lettelsens sukk over at dei ikkje er åleine i verda. Eg har ei venninne i samme situasjon som din, og ho er også åpen om det. Eg er meir ein person som hadde skjemmast og villa skjule. Men venninna mi er rakrygga og stolt og seier at det er mora som er alkoholikar - ikkje ho. Dei har også vore på Vangseter. Fleire gonger trur eg. Men desverre er ikkje problemet over der i gården. Eg kryssar alt eg har for at det går bra med mammaen din, deg og broren din. Mange gode tankar sendast i di retning. Stor varm klem frå Linda