lørdag 19. februar 2011

Ny start?

Jeg la om kostholdet for et par-tre uker siden og det fungerer så bra! Jeg tror på ingen måte at det er en bestemt type kosthold som passer for alle, men at alle må finne ut hva som fungerer for seg. For meg fungerer ihvertfall lavkarbo så langt, selvom det er litt uvant å kunne unne seg fett etter å ha prøvd å unngå det så lenge.

I dag har jeg prøvd å lage knekkebrød, inspirert av kokeboken "Frisk med lavkarbo". Med sesamfrø, malte valnøtter og mandler, litt fiberhusk, salt, vann, pinjekjerner og litt valmuefrø ble det et slags knekkebrød, som smakte utrolig godt. Til neste runde får jeg handle inn på forhånd og følge oppskriften. Endel av ingrediensene som trengs kjøpes på helsekosten og der er det ikke akkurat billig, men det er vel verdt det på lang sikt.

Roser er ikke hverdagskost her, men desto mer koselig å få (selvom man har hintet i lange tider før Valentine's).. Nå skal lørdagskvelden nytes med god mat; kyllingfilet, brokkoli og paprika, cherrytomater og juksebernaise. Bernaisen lages på 1-2-3 av eggeplommer, sjalottløk, smør, hvitvinsedddik, estragon og litt salt, og smaker utrolig godt.
Fortsatt god helg!


4 kommentarer:

idyll sa...

Jeg har også levd et halvt år på lavkarbo, fungere også helt utrolig bra på helsa!! Lykke til:)

Camilla sa...

Jeg har nu siden aug 2010 omlagt min kost til lavkarbo - altså minus sukker, hvide kulhydrater som hvedemel, kartofler, pasta, ris mm....og min krop elsker det. Har tabt 20 kg på ren kostomlægning,- og har fået langt mere energi og overskud.

Held og lykke på rejsen - Camilla

Kiiromi sa...

har funderat på det några gånger..men jag bara älskar potatis..

/Mia ;)

Sullemitt sa...

Hei!

Ramlet innom bloggen din her nå, og jammen ble den ikke et bokmerke. :)

Jeg har prøvd meg på ketolyse en gang, men etter å ha prøvd i to uker, og lagt på meg et kilo, mistet jeg piffen. Men skal snart prøve igjen, denne gangen har jeg lest meg opp litt.

Nå må jeg bare får si at den bernaisen du har laget er faktisk en ekte bernaise da, ikke juks, det er sånn den skal lages! Pose er jo juks. :)

Fin blogg og fine ting du lager. :)